Wissel aan de kant van Oranje: Marco van Basten verlaat het veld voor Bepb Bakhuys. Wat later vervangt Abe Lenstra – zoals altijd niet met het vliegtuig gekomen - Willem van Hanegem. Uiteindelijk speelt dit Oranje in Madrid met 1-1 gelijk tegen Uruguay. Huh, die gasten speelden toch nooit samen? Toch kan het allemaal in het nieuwe boek Het Wereld- kampioenschap Voetbal Aller Tijden van Ruud Doevendans. Voer voor de echte voetballiefhebbers!

We ontvingen de volgende aankondiging:

[Begin aankondigingsmoment] Hebt u zich wel eens afgevraagd of Maldini op de been zou kunnen blijven tegen Garrincha? Zou Batistuta hebben kunnen scoren tegen Jasjin? Zou Neeskens Matthäus hebben aangekund en zouden Zidane en Platini in één team hebben gepast?

Goed nieuws! Het Wereldkampioenschap Voetbal Aller Tijden brengt de 32 beste landen uit de geschiedenis van het Wereldkampioenschap Voetbal tezamen. Volgens het heden ten dage bestaande WK-systeem (acht groepen van vier landen, gevolgd door achtste finales etc.) wordt een toernooi afgewerkt. Alle landen brengen hun beste spelers ooit mee hetgeen resulteert in een spectaculaire reeks van 64 wedstrijden op het hoogst denkbare niveau.

Ruud Doevendans (1965) stelde all time teams samen van de 32 sterkste landen in de geschiedenis van het WK Voetbal. Hij maakte en vergeleek de opstellingen, dook in de geschiedenis, bepaalde de waarschijnlijkheid van de uitslagen en kwam op die basis tot het Wereldkampioenschap Voetbal Aller Tijden. De toevoeging van scheidsrechters, gele en rode kaarten en bestaande stadions geeft het geheel een realistisch tintje. Wie gaat er met de felbegeerde titel Wereldkampioen Voetbal Aller Tijden vandoor? Dit boek geeft het antwoord. [Einde aankondigingsmoment]

Doevendans heeft dit boek in eigen beheer uitgegeven en als je het wil bestellen kun je hier de informatie vinden. Het kost €19,90.