Op 7 december 1966 won Ajax met 5-1 van Liverpool in de Mistwedstrijd. Omdat dit donderdag precies veertig jaar is geleden, heeft Andere Tijden die dag een aflevering over die legendarische wedstrijd, waarin onder meer Louis van Gaal zegt dat hij toen in het stadion is geglipt. Opvallend is dat de dag vóór de Mistwedstrijd Ajax-supporters een spandoek hadden met een voorspelde uitslag van 5-0. Het werd 5-1.

Die supporters liepen de hele stad door met hun spandoek. Daarop stond: ‘Ajax – Liverpool 5-0 Ajax wint de Cup’. Dat van de uitslag hadden ze heel goed gegokt, maar van die Cup weer iets minder. Alhoewel: er stond geen jaartal bij, waarin die zou worden gewonnen. Uiteindelijk kregen ze gelijk, maar dat duurde nog wat jaartjes, een verloren Europa Cup 1-finale en – ook heel leuk – een concurrent uit Rotterdam-Zuid, die eerder die Cup won.

Donderdag is de Mistwedstrijd dus op Nederland 2 vanaf 20.55 uur. En Amsterdammers kunnen maandag al kijken naar een historische terugblik op kleuterzender AT5.