De wereld van de journalistiek dendert dagelijks door van gebeurtenis naar gebeurtenis. Daarom lijkt de dood van Ferenc Puskas van vorige week alweer iets van lichtjaren geleden. Maar niet bij loglega Micha Peters, die rustig doorgaat met het plaatsen van prachtige foto’s van de voetballegende. Zo had Puskas een buikje, omdat hij wel van een biertje en stevig eten hield. Ook blijken er kleurenfoto’s te zijn van 1962, toen hij in Amsterdam de Europa Cup 1-finale verloor. De foto’s zijn van Guus de Jong, dus mooi.

Al in de jaren vijftig was Puskas gezegend met overtollig gewicht. In die jaren trok Real Madrid hem aan, waar trainer Luis Carniglia overigens niets van wist. “Wat moet ik doen met zijn buik?”, vroeg hij als eerste toen hij hiervan hoorde. Antwoord: “Die buik is jouw verantwoordelijkheid.’’

In totaal moesten achttien overbodige kilo’s weg bij Puskas voordat hij serieus aan de bak kon. Om in 1962 in Amsterdam de finale te verliezen van het Benfica van Eusebio. En ook daar zijn dus foto’s van.

De wereld der journalistiek dendert door, de webloggers houden even pas op de plaats.