Ferenc Puskas speelde een grote rol in enkele van de beroemdste wedstrijden aller tijden. In 1953 verloor Engeland op Wembley voor de eerste keer een wedstrijd op de Britse eilanden. Daar bestaat beeld van. Hier staan ook opnames van de WK-finale van 1954 van Hongarije tegen West-Duitsland – in kleur! Niet alleen als international was Puskas legendarisch, maar ook als speler van Real Madrid. In de finale van 1960 tegen Eintracht Frankfurt maakte hij vier van de zeven Spaanse goals. En ook deze opnames zijn nu te bekijken. Puskas was trouwens niet altijd even braaf, zoals op het WK van 1954. Hij speelde toen een hoofdrol in de Battle of Bern, het grootste slagveld ooit op een WK.

De kwartfinale op het WK van 1954 tussen Hongarije en Brazilië eindigde in een chaos zonder weerga. Hierbij is vooral de rol van Puskas, die door een blessure niet meedeed, nooit duidelijk geworden.

Hongarije was in 1954 huizenhoog favoriet voor de wereldtitel. De hele wedstrijd door werden wederzijds aanslagen op elkaar gepleegd, totdat vlak voor het einde drie spelers werden heengezonden. Niet met een rode kaart overigens, want die bestond nog niet.

Meteen daarna braken gevechten uit, tot in de kleedkamers toe!. De politie werd gedwongen om in te grijpen. Getuigen verklaarden later dat ze Puskas hadden gezien, die met een fles een wond van acht centimeter zou hebben veroorzaakt bij Pinheiro.

De Engelse scheidsrechter Arthur Ellis zag het onder zijn ogen gebeuren: "Ik dacht dat het de mooiste wedstrijd zou worden die ik ooit zou beleven. Ik vond het heerlijk. Maar mijn verwachting bleek volstrekt misplaatst. Het was schandelijk."

Hongarije ging door, omdat ze tussen de gevechten door met 4-2 hadden gewonnen. De FIFA heeft niemand gestraft. Puskas speelde uiteindelijk de finale tegen West-Duitsland. Ondanks een voorsprong van 2-0 verloor hij die met 2-3.