Tegeltje, tegeltje aan de wand, op welke staat Johan Cruijff’s mooiste uitspraak van het land? Want sinds vandaag is er een nieuwe - vijfde - Delftsblauwe tegel met Cruijffiaanse wijsheden uitgebracht voor bij u in de badkamer of elders. Met daarop het motto van de reis naar Aruba en de Nederlandse Antillen van Cruijff en de koningin, alwaar drie Cruyff Courts werden geopend: Alleen kun je niets, je moet het samen doen. Kopen? Het verslag van de rondreis over de eilanden staat trouwens hier.

Zo’n 800 schoolkinderen waren gisteren aanwezig bij de opening van het Cruyff Court Curaçao Veld. Die werd voorafgegaan door een voetbaltoernooi. De uitsmijter was de komst van de koningin. Het was meteen de laatste van de drie openingen.

Cruijff: “We stonden naar het voetbal te kijken en er kwamen allerlei buurtbewoners me vertellen dat ze op een of andere manier hadden geholpen bij het veld. Zelfs kinderen kwamen me bedanken dat het veld er lag. Dat is een ontzettend goed teken, want die trots is nodig om het Curaçao Veld tot een succes te maken.”

De tegel kost €14,95 en met het geld worden zoveel mogelijk kinderen met en zonder handicap aan het sporten gebracht.