Enkele uren voor de opening van het Cruyff Court op Aruba hadden koningin Beatrix en Johan Cruijff een ontmoeting in het hotel van de vorstin. Ook leden van de Johan Cruyff Foundation waren hierbij aanwezig. Ze spraken over de functie van deze sportvelden voor de Nederlandse Antillen en Aruba. Koningin Beatrix bezoekt momenteel deze eilanden, waarbij ook drie Cruyff Courts worden geopend.

De opening gisteren op Aruba viel samen met een openingstoernooi met verschillende meisjesteams op park Jaburibari, waar het Cruyff Court ligt. Na een korte rondleiding met staatssecretaris Ross van Dorp van VWS werden Cruijff en de koningin ontvangen bij het Cruyff Court Aruba Veld.

Dit gebeurde door de overhandiging van twee voetballen aan de koningin door kinderen uit de buurt. De koningin gaf de ballen weer door aan Cruijff, die ze naar de twee doelen schoot. Hiermee was het Cruyff Court officieel in gebruik genomen.

’s Avonds kwamen Cruijff en Carole Thate van de Foundation nog drie open auto’s tegen met daarin de winnaars van het toernooi op het Cruyff Court. Met hun beker toerden ze het eiland rond om hun overwinning te vieren.