De komende week bezoekt Johan Cruijff de Nederlandse Antillen en Aruba. Namens de Johan Cruyff Foundation volgt hij koningin Beatrix tijdens haar officiële reis naar deze eilanden. Tot en met 14 november worden door Cruijff en de koningin drie Cruyff Courts geopend. Sportgeschiedenis Weblog zal hiervan exclusief verslag doen met het laatste nieuws uit deze Nederlandse delegatie. Vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd wordt het eerste Court in gebruik genomen.

De eerste opening door Cruijff en koningin Beatrix is op Aruba. Ook minister Nicolai voor Bestuurlijke Vernieuwing, staatssecretaris Ross van Dorp van VWS, de Nederlandse Vertegenwoordiging in Aruba, lokale betrokkenen en vooral heel veel kinderen uit de buurt zijn hierbij aanwezig. De volgende twee Courts zijn op Bonaire en Curaçao

Net als in Nederland wil de Johan Cruyff Foundation meer bereiken met de Cruyff Courts dan alleen maar het creëren van een nieuwe sportplek. Het moet vooral functioneren als een gezamenlijke plek en als sociaal centrum voor de hele buurt. De Foundation stimuleert dan ook dat alle groepen uit de samenleving hierbij betrokken zijn. Dus naast overheidsinstellingen juist ook de bewoners, sportwerkers en bovenal de kinderen van scholen en sportverenigingen uit de buurt.

Morgen meer nieuws en foto’s vanaf Aruba over de eerste opening. Al enkele maanden is gewerkt aan de bouw hiervan.