De voorgevel van het Olympisch Stadion heeft tijdelijk een ander gezicht. In plaats van de banieren van de vijf favoriete doelverdedigers van Edwin van der Sar hangen hier nu prachtige foto’s van het HUP-festival - het grootste fotofestival van Amsterdam. Het Olympisch Stadion is dus tijdelijk een expositieruimte geworden. De foto’s van Van der Sar hingen er al sinds juni. Wil je meer informatie? Krijg je meer informatie. Foto’s erbij?

In juni, enkele uren voor vertrek naar Duitsland voor het WK-voetbal, onthulde Van der Sar vijf enorme banieren met ieder een foto van zijn favoriete doelverdediger. Hans van Breukelen, Michel Preud’homme, Dominik Hasek, Ronald Jansen en Peter Schmeichel. De Deense doelman was de laatste die van de voorgevel werd getrokken.

Voor het HUP-festival dus: ruim 1500 vierkante meter aan expositieruimte, een zeer uitgebreide bookstore, workshops, debatten, films en prijsuitreikingen. Al het getoonde werk is te koop – het Stadion zelf uitgezonderd.

Het festival vertegenwoordigt Nederlandse topfotografen die eigentijds én tijdloos werk leveren van internationaal niveau. Daarnaast krijgt ook jong talent een prominente plaats. Mede door de verdriedubbeling van het aantal betrokken partijen wordt er dit jaar zo´n 10.000 bezoekers verwacht. In 2005 waren dat er ruim 5.000.