In Amsterdam wonen heel wat mensen op de plek waar ooit Ajax voetbalde in De Meer. Die plek vinden we nog gedeeltelijk terug als museumstuk. Ook zijn in die wijk twaalf bruggen naar Ajacieden vernoemd. In Brunssum wordt nu op het oude terrein van Limburgia gebouwd – in 1950 Nederlands voetbalkampioen. Daar is gisteren een herdenkingsplaat onthuld voor deze voetbalclub.

In 1950 won Limburgia de nationale titel na een 0-6 zege in het Olympisch Stadion op Ajax. Daarmee was het de eerste Limburgse voetbalclub, die ooit Nederlands kampioen werd. Maar nu komen dus huizen op de plek waar deze voetballers ronddraafden.

Dat Limburgia hier ooit speelde, is terug te zien in het straatbeeld, Dat belooft de vastgoedwereld in ieder geval: ‘De woningen in het park worden in de vorm van een voetbalveld gebouwd, compleet met middenstip en zijlijnen.’

Ook komt er een Limburgiaplantsoen waaraan alle huizen worden gebouwd. En gisteren is dus de herdenkingsplaat aangebracht. Met daarop de namen van de spelers van het legendarische kampioensteam: Piet Bruist, Frits Cox, Lei Cox, Frits de Graaf, Willy Groen, Jan van Huizen, Sjra Jacobs, Hens van Lübeck, Nelis van Lübeck, Mathieu Spanjer en Hub Welzen.