Respect voor Johan Cruijff! Zijn Foundation hield woensdag Open Dag in het Olympisch Stadion Amsterdam. Met honderden bezoekers, die in de brandende zon druk bezig waren met sport. Ook de ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation waren erbij, zoals Barbara Barend, Aron Winter en Richard Krajiek. Erica Terpstra moedigde aan en Ali B zong voor de tweede keer in korte tijd Cruijff toe. De rapper liet dit keer president Bush met rust.

Het was alweer voor de zesde keer dat deze Open Dag werd georganiseerd. Zoals altijd stond die in het teken van bewustwording en integratie, waarbij kinderen met en zonder beperking de mogelijkheid wordt geboden om samen te sporten en te spelen. Dat is vandaag uitbundig aangetoond met activiteiten door het hele Stadion heen.

Maar er werd niet alleen maar gesport: enorme rijen wachtenden stelden zich op in de hoop om samen met Cruijff op de foto te mogen. Vaders toverden oude Ajax-foto’s tevoorschijn om een krabbel te vragen, kinderen kwamen overal vandaan en het flitslicht overstemde zo nu en dan de volle zon.

Wil je dit de volgende keer ook meemaken? Word dan supporter van de Foundation voor veertien euro in het jaar.

Respect!