Omdat het dit weekend Open Monumentendag is, zijn er zondag in het Olympisch Stadion Amsterdam drie gratis rondleidingen. Met de eerste wandeling om 11 uur ´s ochtends loopt ook Jan Derksen - op de foto links, samen met Peter Post - mee om te vertellen over zijn herinneringen aan die plek. De oud-wereldkampioen streed in dit Stadion jarenlang met name tegen Arie van Vliet om de vraag wie dit keer de beste was. Zondag is er ook voetbal in het Stadion met zesdeklasser Arsenal. Tot slot is de toegang zondag in de Olympic Experience, het museum met de middenstip, voor half geld. Foto’s erbij?

Derksen is nog steeds een bekende verschijning in en rond het Olympisch Stadion. Al tijdens de oorlogsjaren bracht hij het grootste deel van zijn tijd door trainen en wedstrijden. Twee jaar geleden vertelde hij tegen NOS Langs De Lijn over deze jaren. Zondag loopt hij dus mee met de rondleiding en zal uit eigen zijn verhalendoos putten. Meelopen kost niets: om 11 uur bij het Olympisch Stadion, in de Experience aan de voorzijde van het gebouw.

En ’s middags is er nog echt voetbal op de heilige mat! Zesdeklasser Arsenal zal dan zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen.