In de afgelopen jaren komt geen einde aan de stroom sportboeken. Ook sporthater Midas Dekkers heeft afgelopen week zich in deze markt gestort, maar op verfrissende manier. En nu blijkt er een compleet tijdschrift te worden gemaakt over sportieve geschiedschrijving en onderzoeksjournalistiek. En hier zit Uitgeverij 521 achter.

Het is de Volkskrant vrijdag, die het nieuws brengt over het tijdschrift. Het nieuwe periodiek is te vergelijken met voetbalblad Hard Gras of 42, literair hardloopschrift. Alleen zijn de artikelen minder gericht op het literaire, maar vooral op sportieve geschiedschrijving en onderzoeks- journalistiek.

Initiatiefnemers zijn Ad van Liempt en Menno de Galan. Net als bij iets als Hard Gras en 42 wordt het een tijdschrift in boekvorm. Volgende week praat de uitgever verder met de initiatiefnemers.

En via Uitgeverij 521 is meer goed nieuws te brengen voor mensen, die houden van sportboeken. Op de site van de uitgeverij vond ik namelijk het bericht, dat Arthur van de Boogard werkt aan overzichtswerk van alle alles wat er over sport is geschreven sinds 1945. Daarvoor hebben ze dan de goede auteur aangetrokken, want Van den Boogard schrijft al jarenlang recensies over sportboeken voor Het Parool.