Als iedereen nog met zijn hoofd in het WK zit, duiken de olympisch schaatskampioenen weer even op. Op 27 juni namelijk wordt in de Marathonpoort van het Olympisch Stadion Amsterdam de nieuwste Wall of Fame onthuld. Op deze Wall staan alle Nederlandse winnaars van olympisch goud sinds 1896. En die 27e juni worden dan de namen toegevoegd van de laatste drie sporters uit deze eregalerij: Ireen Wüst, opnieuw Marianne Timmer en Bob de Jong. Winterfeest in de zomer!

De onthulling zal geschieden met Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF. In ieder geval zullen Marianne Timmer en Ireen Wüst aanwezig zijn. De leden van de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers zijn er deze dag ook bij.

Op de Wall of Fame staan tientallen namen van Nederlandse sporters, die ooit goud hebben gewonnen op de Olympische Spelen. De laatste keer dat hier nieuwe namen aan werden toegevoegd was met de winnaars van Athene 2004. De Wall of Fame is daarmee een permanent en nationaal eerbetoon aan Nederlandse successen op de Olympische Spelen.