Dinsdag 6 juni onthult doelman Edwin van der Sar in eigen persoon zijn keuze van zijn vijf favoriete doelverdedigers. De aanvoerder van Oranje stapt hiermee in de schoenen van Johan Cruijff en Yvonne van Gennip. De vijf sporters worden in enorme foto's van drie bij drie meter aan de voorzijde van het Olympisch Stadion opgehangen en zijn gedurende het hele WK te zien als een grote buitenexpositie. Het is voor Van der Sar trouwens de laatste officiële daad in Nederland voor hij vertrekt naar Duitsland.

Van der Sar is door het Olympisch Stadion uitgenodigd zijn vijf favoriete doelmannen uit te kiezen. Van deze sporters zijn enorme foto's gemaakt, die tijdens het WK Voetbal op de voorgevel van het Olympisch Stadion komen te hangen. Zo is de voetballer opeens gastconservator geworden van het Olympisch Stadion door zijn medewerking aan deze openluchttentoonstelling van internationale doelverdedigers. Het is gedurende het WK Voetbal te bezichtigen (kost niets!) en vermoedelijk daarna ook nog wel een tijdje.

Op 6 juni wordt duidelijk welke sporters voor Van der Sar een speciale waarde hebben. Dan zal de keeper van Oranje de derde sporter zijn, die als gastconservator heeft meegewerkt aan een buitenexpositie van het Olympisch Stadion. De vorige twee waren Johan Cruijff en Yvonne van Gennip.

De Keuze Van is een initiatief van de Olympic Experience, ANP Photo en Olympic Solidarity.