Het historisch nieuws- en ontmoetingscentrum Anno heeft zich op het WK Voetbal gestort. En doet dat samen met het Weblog over Sportgeschiedenis. Onder meer over het land Ivoorkust, het belgedrag van Oranje de avond voor de WK-finale van 1974 en het geniale Joegoslavische jeugdelftal, dat in 1987 wereldkampioen werd. Met als simpele gedachte: voetbal is meer dan een bal heen en weer. En er hangt een on-line Oranje-quiz in de lucht!

Anno heeft als doel om de Nederlandse geschiedenis toegankelijk te maken voor het brede publiek en dan zou het suf zijn als die club nou net het voetbal zou laten liggen. Wie de moderne Nederlandse geschiedenis wil doorgronden en geen weet heeft van wat verloren WK-finales, een gewonnen EK in 1988 en voetballers, die op de penaltystip na vanuit alle posities kunnen scoren, kan net zo goed ophouden. En dat geldt ook voor het doordringen tot de nationale geschiedenissen van de andere WK-deelnemers.

Een heusche WK-special dus met breed geschakeerde achtergrondinformatie over voetbal en nationaliteit. Het Weblog over Sportgeschiedenis zal naast deze samenwerking met Anno zich meer melden de komende tijd. Met onder meer een quiz over het Nederlands Elftal, die op dezelfde manier is opgezet als de Grote Geschiedenis Quiz en die je on-line kunt spelen.

Met onder meer de volgende vragen, waarna een driekeuzen-antwoord volgt.

Waarom begon profvoetballer Oeki Hoekema in 1978 een handtekeningenactie rond het WK Voetbal?

Welke international debuteerde op zijn verjaardag in een vriendschappelijke wedstrijd?

Welke olympische medailles won Oranje?

Maar dat volgt dus later.