NOC*NSF heeft dinsdag besloten het vooronderzoek te vervolgen naar een eventuele Nederlandse kandidaatstelling voor de Olympische Spelen in 2028. Wat dat precies inhoudt, is door NOC*NSF nu on-line gezet. Inclusief een eerste antwoord op al uw vragen. Zoals er is: “En wat kost dat allemaal wel niet!?!”

Voor de komende twee jaar is twee miljoen euro uitgetrokken om een businessplan op te zetten. In het afgelopen jaar heeft een werkgroep met leden van NOC*NSF en vertegenwoordigers van politiek, cultuur en wetenschap een eerste vooronderzoek gedaan. Een jaartal dat genoemd wordt voor de kandidaatstelling is 2028, precies een eeuw na de Olympische Spelen van Amsterdam.

Maar die hoop lijkt ijdel, omdat het IOC hiervoor ook niet gevoelig was toen Athene de Spelen van 1996 wilde organiseren – exact honderd jaar na de eerste moderne Olympische Spelen, die ook in de Griekse hoofdstad waren. Als het IOC daar al niet naar luistert, is het nergens meer gevoelig voor. Maar goed: het kan ook nog in 2024 of 2032. Of 2104, maar dat duurt wel heel lang.