Na de gewonnen wedstrijd zondag van de Suriprofs wilde Edgar Davids met de Humphrey Mijnals Bokaal onder zijn arm weer naar huis. Maar die trofee wordt tentoongesteld in de Olympic Experience, dus tot teleurstelling van de voetballer moest hij deze achtergelaten. De bokaal is opgenomen in een eerbetoon voor het Surinaamse voetbal. Davids krijgt hiervoor gratis toegang, als troost.

De Humphrey Mijnals Bokaal is de jaarlijkse inzet van de wedstrijd van de Suriprofs tegen een team uit de Eerste Divisie. Deze is vernoemd naar de eerste Surinaamse voetballer die werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Mijnals werd in 1960 beroemd door een prachtige omhaal in een interland tegen Bulgarije. Juist dat moment is op de beker vastgelegd, wat door Davids bijzonder op prijs werd gesteld.

In de Olympic Experience is vanaf deze week een speciale hoek ingericht ter ere van het Surinaamse voetbal. Naast de Humphrey Mijnals Bokaal hangt er een gesigneerd shirt van de Suriprofs en foto’s van de wedstrijden van dit team van de afgelopen jaren. Het is precies bij de voetbalzuil, waarin Mijnals en Clarence Seedorf zijn opgenomen met foto, film en tekst.

De Olympic Experience is het enige museum met een middenstip en zit in het Olympisch Stadion. Deze is elke dag geopend van 11 tot 17 uur, maandag uitgezonderd. Toegang €5,- voor volwassenen, €4,- van kinderen tussen de 4 en 12 jaar en €3,50 met een kortingspas. Ingang is in de Marathonpoort aan de voorzijde van het Olympisch Stadion.