Tijdens de benefietwedstrijd zondag 14 mei van de Suriprofs in het Olympisch Stadion wordt een grote collecte georganiseerd voor de slachtoffers van de Watersnood in Suriname. Voor aanvang van de wedstrijd is een minuut stilte. Verder moeten tv-programma's betalen voor het maken van opnames van de Suriprofs.

Sinds de eerste berichten over de Ramp in Suriname vroegen de Suriprofs zich af op welke manier zij konden helpen. Afgelopen maandag kondigde voorzitter Stanley Menzo al aan dat er een collecte zou worden gehouden tijdens de wedstrijd. Ook zou het geld buiten de verwachte opbrengst worden gedoneerd aan de slachtoffers van de Ramp. Deze week is er intensief overleg gaande tussen de Suriprofs, het Zeister Zendingsgenootschap ZZg en het Olympisch Stadion om te kijken wat er nog extra mogelijk is.

Zo'n vijftig vrijwilligers van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam-Centrum zullen tijdens de wedstrijd namens het ZZg collecteren. Humberto Ton zal voor aanvang de aanwezigen hierop wijzen. Tijdens de festiviteiten is er bij een speciale noodhulpstand van het ZZg de mogelijkheid tot het doen van giften en donaties.

Zondag 14 mei is de jaarlijkse wedstrijd van de Suriprofs in het Olympisch Stadion. Deze begint om 14.30 uur, om 13.00 uur gaan de poorten open. De toegang is vanaf tien euro, kinderen vijf.