In het Olympisch Stadion is komende zondag de jaarlijkse wedstrijd van de Suriprofs. Extra aandacht die dag is er voor de overstromingen in Suriname. Kaarten vanaf vijf euro zijn nu al te koop in Olympic Experience in het Olympisch Stadion. Edgar Davids speelt zondag hoogstwaarschijnlijk mee.

Komende zondag zal dus mede in het teken staan van de overstromingen in het Boven-Surinamegebied en het Boven-Marowijnegebied. Dat benadrukte Stanley Menzo, voorzitter van de Stichting Suriprofs, maandag tijdens een persconferentie. “We geven daarom alle ruimte aan het Rode Kruis en het Zeister Zendingsgenootschap om te collecteren tijdens de wedstrijd.”

“Als de Suriprofs spelen”, opende sportjournalist Humberto Tan de persconferentie, “is het altijd mooi weer. Maar er is ook altijd iets aan de hand in Suriname. Dit jaar dus de overstromingen. Speciaal daarom gaan we ook geld ophalen hiervoor.”

Menzo voegde daaraan toe dat naast de collectes hoogstwaarschijnlijk ook vanuit de Suriprofs nog geld vrij komt. “Alles wat we meer ophalen dat boven de verwachting uitgaat, is hiervoor bestemd.” De twee hoofddoelen waarvoor de Suriprofs spelen, zijn het 10 Minuten Jeugd Journaal en Sport Bond Commewijne.

Edgar Davids komt

De coaches maakten tevens hun selectie bekend. Dean Gorré, die samen met Winston Bogarde en Aron Winter coach is van de Suriprofs, noemde wat namen: “Ryan Babel, Urby Emanuelson, Romeo Castelen en hoogstwaarschijnlijk Edgar Davids.” Tegenstander zondag is een Talenten Team van spelers uit de Eerste Divisie.

Na de wedstrijd zondag vertrekken de Suriprofs naar Curacao voor een toernooi. Tussen 18 en 26 mei spelen ze daar, ook onder leiding van het drietal Gorré, Bogarde en Winter. Voor deze wedstrijden werden maandag de shirts vertoond van de Suriprofs - zowel het uit- als thuistenue.

Humberto Tan, tevens modekoning: “Zondag was ik ook in het Olympisch Stadion en daar zag ik al wat mensen in deze nieuwe shirts rondlopen. Jullie zijn een week te vroeg, zei ik nog. Maar het is wel goed om te zien dat de shirts doordringen tot de straatmode.”

De voorverkoop van de Suriprofs is inmiddels begonnen in de Olympic Experience , aan de voorzijde van het Stadion. Tickets zijn vanaf 10 euro, kinderen voor vijf euro. Op de dag zelf gaan om 12 uur de kassa's open.

Het Talenten Team

AGOVV: Gonzalo Garcia-Garcia, Driss El-Akchaoui en Daniel Guijo-Velasco

De Graafschap: Joep van den Ouwenland

FC Den Bosch: Michel Vorm en Lorenzo Rimkus

FC Dordrecht: Nick van der Velden

FC Eindhoven: Otman Bakkal

FC Emmen: Christy Janga en Frank Karreman

FC Omniworld: Beau Molenaar en Jeroen Hessing

FC Volendam: Kees Kwakman, Abdelhali Chaiat en Jack Tuyp

FC Zwolle: Wesley Zandstra

HFC Haarlem: Achemed Ahahaoui

Helmond Sport: Marcel de Jong

MVV: Joas Siahaija

SBV Excelsior: Civar Sprockel, Luigi Bruins en Mark Otten

Stormvogels Telstar: Geoffrey Galata

VVV Venlo: Luwamo Garcia