Bij het Olympisch Stadion is donderdagmiddag een speciale herdenking geweest voor de sportwereld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als sprekers waren Erica Terpstra (NOC*NSF) aanwezig, de voormalige baanrenner Henk Faanhof, wethouder Carolien Gehrels, deelraadswethouder Eddy Linthorst. Ze legden allen de nadruk op het belang van sport tijdens de bezettingsjaren en de noodzaak die te herdenken. De vijf kransen werden gelegd door NOC*NSF, AFC Ajax, de gemeente Amsterdam, het Olympisch Stadion Amsterdam en de huurders van het Stadion. Foto’s erbij?

Deze vijf kransen vormen tezamen de olympische ringen om daarmee een symbolisch verband te leggen tussen de sportwereld, het Olympisch Stadion en de herdenking. Ze zijn geplaatst voor het Beeld van Prometheus, dat in 1947 werd aangelegd als herinnering aan de slachtoffers uit de Nederlandse sport tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het was voor de tweede opeenvolgende keer dat bij het Olympisch Stadion deze herdenking is gehouden. Het aantal mensen dat deze bijwoonde, was aanzienlijk groter dan in 2005.