De komst van het Voetbalmuseum naar Zeeland in 2007 is niet zo zeker meer. Dit idee van Matty Verkamman, tevens uitgever van bekroonde sportboeken, was om in 2007 in Middelburg dit instituut te openen. Het Land Van Ooit wordt nu als nieuwe locatie genoemd.

Mede-initiatiefnemer Johan Derksen liet maandag op tv de bom ontploffen. In zijn programma zei hij opeens dat Zeeland het Voetbalmuseum kan vergeten. In die provincie begrijpen ze er nu niets meer van. Ze zijn niet de enige.

Al enkele jaren is voetbalhistoricus en sportjournalist Matty Verkamman bezig met de komst van Nederlands eerste voetbalmuseum, dat in Middelburg was bedacht. In eerste instantie leek alles te zijn geregeld met de plaatselijke overheden en het bedrijfsleven, maar nu is opeens alles uiterst onduidelijk. Er is al wel een nieuwe locatie bedacht: Het Land van Ooit.

Idee van het museum is dat het nationale en internationale voetbalverleden toegankelijk wordt gemaakt. In het Brabants Dagblad wordt zelfs gesproken over een soort experience. Dus blijkbaar zoals nu in het Olympisch Stadion de Olympic Experience functioneert.

Gevolg van dit alles is dat de opening in 2008 zal zijn en niet in 2007. Later deze week volgt hier meer informatie over het Voetbalmuseum.