Loglega Micha Peters verbaast zich over de commotie over de Nederlandse supportershelm – dat razend slechte idee, dat lijkt op wat de nazi’s vroeger op hun hoofd deden. Deze zogenaamde Stahlhelm lijkt namelijk ook veel op de huidige Amerikaanse helm, schrijft Peters.

Ook in Israël wordt met verbazing gekeken naar dit domme idee vanuit de Nederlandse voetbalwereld. Zelf zit ik nog met knipperende ogen van plaatsvervangende schaamte na het lezen van een opmerking van uitvinder Weno Geerts: “Duitsland moet zich voorbereiden op een invasie.”

Sla dan maar hard terug tegen die inval, luidt nu mijn gedachte. Ook een grapje hoor - net zo slecht als dat van Geerts. Als hij stomme dingen mag doen, mag ik het ook.

Maar terug naar Peters, die erop wijst dat de Stahlhelm in bijna dezelfde vorm ook bij andere soldaten opduikt. Het is dus niet exclusief een nazi-helm. ‘Dus gelieve even gericht te mekkeren.’

Ook in Irak en Afghanistan geht het jetzt dus al een tijdje losssss. Wedden dat Geert daarvan niets wist? Eens dom, altijd dom.