Heibel rond het WK-Voetbal! Niet over de shirts oder so etwas. Nee, een botsing van ego’s, zoals die zich in juni vorig jaar al aankondigde. Franz Beckenbauer en Sepp Blatter kunnen elkaar namelijk niet uitstaan. Lastig, want de eerste is de baas van de organisatie en de tweede van de Wereldvoetbalbond. En nu is er ook nog ruzie over het bier…

Vorig jaar werd in Duitsland gespeeld om de Confederatie Beker, een soort generale repetitie voor deze zomer. Na afloop van de finale ontstond er een hilarisch tafereel tussen Blatter en Beckenbauer, die allebei vooraan wilden staan bij de medaille-uitreiking.

Voor de draaiende camera’s botsen twee continenten van ego’s op elkaar. Blatter en Beckenbauer wierpen woedende blikken naar elkaar, maakten verontwaardigde gebaren en bekten elkaar af, zichtbaar voor iedereen.

En nu zegt Blatter dat het WK Voetbal een evenement van de FIFA is, en niet van Duitsland. Zoals de FIFA-baas het wereldkundig maakte: "I need to be clear about this once and for all: the World Cup does not belong to Germany, this is not a German World Cup.”

En waar draait de ruzie om? Om bier! In plaats van Duits bier wordt er in de stadions alleen maar het Amerikaanse Budweiser geschonken, de smerigste vloeibaarheid met meer alcohol dan een aquarium die ooit is verzonnen. En dat pikken de Duitsers niet.

Er zal wel geen Olland Eineken Huis komen in Berlijn, denk ik nu maar.