Op 7 januari 2006 wordt in Johannesburg de Legends Match gespeeld door Europese en Afrikaanse topvoetballers. Dit is ten behoeve van het Nelson Mandela Children's Fund. Namens de KNVB maakte Johan van Geijn dit donderdag bekend op het Sportfilmfestival. Aron Winter is captain van het Europese team, Kalusha van het Afrikaanse. Europese spelers zijn onder meer Ruud Gullit, Brian en Michael Laudrup en Hristo Stoichkov. Op George Weah na doet de Afrikaanse top ook mee.

Al enige tijd wordt achter de schermen gewerkt aan dit project. Pas donderdag werd dit bekend gemaakt, omdat Aron Winter eerst een diploma moest halen. De organisatie heeft wereldwijd spelers benaderd om mee te doen, met als criterium dat deze minimaal één keer op een WK of een EK hebben meegevoetbald. Het gaat dus om echte topspelers.

Onbekend is nog of Nelson Mandela bij de wedstrijd zal zijn. Wat wel zeker is, is dat er een ontmoeting komt tussen de Zuid-Afrikaan en de spelers en begeleidende staf. Voor Gullit en Winter wordt dit een weerzien met de Afrikaanse leider.

De Bulgaarse televisie heeft nog als enige de rechten opgekocht van deze wedstrijd. De NOS heeft een aanbod afgewezen en daarom is de organisatie in onderhandeling met andere stations. Edward van Cuilenborg van SBS toonde zich geïnteresseerd, alhoewel een direct verslag er op de zaterdagavond prime-time vermoedelijk niet inzit. Ook met Eurosport wordt gesproken.