Roeier Diederik Simon ziet de meerwaarde niet van olympische medailles. Vorig jaar verloor hij in een taxi in Athene een zilveren plak. En komende zaterdag wordt zijn gouden medaille geveild, die hij in 1996 won met de Holland Acht. U kunt ook bieden op een legendarisch bordeauxrood lingeriesetje. Als u lid bent (geweest) van Nereus, tenminste.

Het werd woensdag bekend gemaakt door Sybrand Treffers. Diederik Simon biedt zijn gouden olympische medaille aan, die hij in 1996 met de Holland Acht won. Het wordt verkocht op een veiling van Amsterdamsche Studenten Roeivereniging Nereus. Tegen Treffers zei de roeier: “Sommige dingen moet je nuchter bekijken. Geen enkel probleem. Dat ding ligt toch in de kluis.”

Alleen leden en oud-leden mogen bieden op de veiling, die op 26 november plaatsvindt. De opbrengst is voor een clubfonds. Iets anders wat onder de hamer gaat, is lingerie, waarin Irene Wolfs te water ging bij de Varsity van 2002. Als eerste vrouwelijke praeses van Nereus vierde ze zo de overwinning van haar vereniging. ‘Maten worden i.v.m. privacy niet gepubliceerd.’

Tsja, Simon heeft dus duidelijk niets met medailles. Eerst een medaille in een taxi achterlaten en nu een ander per opbod verkopen. Maar het geld gaat wel naar een goed doel. En, in tegenstelling tot eerder dit jaar met een veiling van sportattributen: Simon weet ervan en heeft toestemming gegeven.