Begin december worden in Den Bosch zeventig titels vertoond op het eerste sportfilm- en documentairefestival van Nederland. Thema's zijn wielrennen en sport als ontwikkeling. Een groot aantal mensen uit onder meer sport, journalistiek en universiteit verleent medewerking, zoals Peter Winnen, Rini Wagtmans, Aron Winter, Kalusha, Wilfried de Jong en Edward van Cuilenborg. Het feest is op 6, 7 en 8 december in De Verkadefabriek, vroeger koekjesfabriek en nu cultureel centrum.

De organisatie is in handen van Het Mulierinstituut, centrum voor sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek. De voorzitter van de Raad van Toezicht hiervan, Paul Rosenmoller, verricht op 6 december de opening. Naast films en documentaires zijn er de volgende dagen discussies, inleidingen, onderzoeken en een fototentoonstelling over Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje.

Het definitieve programma wordt snel bekendgemaakt, maar een paar titels kunnen vast wel:

- Wargames over een Olympiade voor vluchtelingen

- Tour des legendes over de laatste Tour de France zonder televisie

- Lagaan, een hilarisch Bollywoord-verhaal over een cricketwedstrijd tussen Engelse kolonisten en inwoners van een naburig dorp in India

- Drie oude wielrendocumentaires van tv-maker Wilfried de Jong

- Fausto Coppi, une histoire d'Italie uit 1996

- Das Wunder von Bern over het WK Voetbal van 1954

En dat zijn nog maar acht titels van de zeventig.... Nogal logisch dat we onze tijd nodig hebben en dat de films worden vertoond van tien uur 's ochtends tot middernacht, dus veertien uur per dag.

Kaartjes kosten vijftien euro per dag of 35 euro voor een passe-partout. Houders van een VPRO-backstagepas betalen voor een dag tien euro en voor drie dagen 25 euro. Voor studenten is ook een speciale regeling.