Voor Arsenal-speler Robin van Persie is een hoofdrol bedacht in een Britse tv-film van de zender Channel 4. Het verhaal is dat bij een bomaanslag in het nieuwe stadion van Arsenal minstens 1.000 doden vallen. Maar deze club is officieel nog niet op de hoogte gesteld.

Het eerste bericht over deze film las ik op medialog Venturo. Topauteur Chris Cleave heeft bijna een nieuw boek af over een aanslag tijdens een wedstrijd van Arsenal tegen Chelsea. Deze rechten zijn nu gekocht om te verfilmen voor de televisie.

Opvallend is wel dat Arsenal nog van niets weet en dat lijkt toch vreemd. De film speelt zich in het stadion van deze club af met spelers uit hun selectie. Daar zou je toch wel over mogen meepraten, me dunkt.

Als Van Persie nog van niets weet: dit is er voor hem bedacht. Op het moment dat hij de bal richting doel schiet en iedereen zijn adem inhoudt, is er opeens een enorme explosie op de tribune met daarop een groot vuur. Tweehonderd mensen zijn op klap dood, 500 sterven in het gedrang en de laatste 300 bezwijken aan hun verwondingen.

Maar wat vindt Arsenal hiervan, nu ze door het bekend worden van dit bericht eindelijk op de hoogte zijn van wat er komen gaat? Wel, helemaal niets. Tot nader order geeft de club geen commentaar. En Van Persie heeft vermoedelijk momenteel iets anders aan zijn hoofd.