Het Afrikaanse land Ghana wil de Olympische Spelen van 2032 organiseren. 2032! Bestaan we dan nog wel? Of is het dan niet al tijd om de Spelen op de maan te houden? 2032… Ik kan me er niets meer bij voorstellen.

Het is de laatste tijd mode om zoveel mogelijk decennia van te voren te roepen dat je belangstelling hebt voor de Olympische Spelen. Zoals Nederland bijvoorbeeld, dat van alles van plan is in 2028.

2028! Bestaan we dan nog wel? Of is het dan niet al tijd om de Spelen op de maan te houden?

Ghana heeft overigens wel een punt als het zegt dat de Spelen eens naar Afrika moeten komen. En dat het organiseren hiervan goed is voor de ontwikkeling van sport in Ghana. Dat is allemaal waar, alhoewel ik serieus hoop dat we niet tot 2032 hoeven te wachten voordat de Olympische Spelen voor de eerste keer door een Afrikaans land worden georganiseerd. Dat dit al veel eerder gebeurt, in 2016 bijvoorbeeld.

Ghana heeft in ieder geval nog twintig jaar de tijd voordat het IOC beslist waar de Spelen van 2032 worden gehouden. In zo’n periode moet je toch wel weten wat je in je voorstel zet.

2032… 2028… Bij deze stel ik de nog te realiseren stad Jurrytgrad kandidaat voor de Spelen van 2052. Heb ik eerst nog een jaar of dertig om die stad te beginnen en een Olympisch Stadion te bouwen. De rest komt vanzelf wel.