Feyenoord-supporters worden deze weken niet gespaard: seizoen weg, trainer weg en nu ook al de Kuip. Want de site Cobouw komt met een artikel over een nieuw Feyenoord-stadion. De discussies zijn heropend.

Bouwhaven is de naam van het bedrijf dat alvast aan het kijken is hoe zo’n nieuw stadion eruit moet zien. Het zou gebouwd moeten worden in de buurt van NS-station Zuid. Voor 100 miljoen euro moet het allemaal gaan lukken, en dat ook nog voor 2018.

Is het toeval dat voor de zoveelste keer in korte tijd dit verhaal wordt opgewarmd? Dat Feyenoord een nieuw stadion nodig heeft?

Nee, want dat jaar 2018 is niet helemaal toevallig. En er is ook nog belangstelling om de Olympische Spelen naar Nederland te halen. Daar is ook al een onderzoek op losgelaten, wat her en der de plaatselijke gemoederen bezighoudt.

Wat is er voor speciaals bedacht? Natuurlijk wordt het multifunctioneel, maar dat is de Kuip nu al. In 1978 bijvoorbeeld speelde Bob Dylan voor 52.000 mensen in dit stadion. Ook moet er een verplaatsbaar grasveld komen, maar dan een die opgetild kan worden om als dak te functioneren. Gras als dak! Dat kenden we nog niet.

Vorige maand nog sprak ik met woordvoerder Blankemeijer van Feyenoord, die alles ontkende. “Voorlopig verhuizen we niet. We kijken naar wat er over tien, twintig jaar kan gebeuren. Iedereen moet zijn vleugels uitslaan.”

Ach, het Olympisch Stadion is uiteindelijk ook gered van de sloophamer. Wanneer beginnen we met een zelfde actie voor de Kuip? Ik doe mee.