Het duurt geen vijftig dagen meer voordat in Singapore wordt bepaald waar de Olympische Spelen van 2012 zijn. De kans hierop van favoriet Parijs is opvallend gedaald. Om het extra spannend te maken, staan ook nog eens alle sporten ter discussie.

Van 6 tot en met 9 juli verzamelt de internationale sportwereld zich in Singapore om te bepalen welke stad de Olympische Spelen gaat organiseren. Het gaat om Parijs, Londen, Madrid, Moskou en New York. Vanaf het begin was Parijs de grote favoriet, maar de laatste weken zit er behoorlijk de klad in bij de Fransen.

Dat kan worden bepaald met de zogenaamde BidIndex, een ingewikkelde rekenmethode, waarvan ik niet snap hoe het werkt. Maar in 2001 geleden voorspelde dit model dat Beijing de grootste kans maakte om de Spelen van 2008 zou organiseren. En dat klopte ook nog, dus voor dit keer mogen we er opnieuw iets van verwachten.

Naast de verkiezing bepaalt het IOC ook welke sporten in 2012 nog olympisch zullen zijn. Kortom: er is van alles te beleven in Singapore voor de liefhebbers van de Spelen.