In het Duitse Dresden heeft Rene Strosny afgelopen weekend de eerste marathon in een parkeergarage gewonnen. Dat meldt Runners World. Han Frenken was de enige Nederlander daar. Hij schrijft dat het zwaar was, doch leuk.

Frenken is zo’n loper, die je overal kunt tegenkomen, behalve op normale plekken. Een uitnodiging om in Dresden 46 rondes te rennen door de parkeergarage van het universitaire ziekenhuis is daarom bij hem welkom.

Voor de eerste keer dus dat marathonlopers zich in een parkeergarage storten. Een aparte ervaring, aldus Frenken. “Omhoog lopen ging wel, maar bergafwaarts klapte je hard op het asfalt. Dat werd naarmate de wedstrijd vorderde toch wel een erg grote belasting voor mijn knieën.” Maar met ervaring in de Limburgse grotten moet dat voor hem toch geen halszaak zijn geweest.

Welke uitdagingen kunnen we nog meer verzinnen? Op de step naar Athene? Is al eens gedaan. Ik heb ook respect voor mensen die over een treinbrug in de Alpen of zelfs door de sneeuw een marathon lopen. Of juist kiezen voor compleet andere omstandigheden.

Gelukkig is er voor doorsnee mensen ook nog een normale marathon in een stad als Dresden. Maar die zijn veel minder leuk om over te schrijven – dat weer wel.