Op 4 mei speelt PSV tegen AC Milan – de avond van de Dodenherdenking. Uit respect voor de slachtoffers wordt vooraf iets speciaals georganiseerd, wat past in de sfeer van de avond. Mooie samenloop van omstandigheden, want eerder die dag staat de sportwereld ook al stil bij de oorlog.

PSV-voorzitter Rob Westerhof vertelde zondagavond bij Studio Voetbal dat zijn club heeft geprobeerd de wedstrijd tegen AC Milan te verplaatsen, om zo de avond van 4 mei te omzeilen. Fans voeren ook al een discussie hierover.

Vier mei was echter onaantastbaar voor de UEFA en er dient gewoon gespeeld te worden. Daarom heeft de club besloten zelf iets te doen. Volgens Westerhof worden de supporters opgeroepen een uur eerder naar het stadion te komen, om daar aanwezig te zijn bij een herdenking. De spelers komen hiervoor eerder het veld op. Het gebeuren wordt uitgezonden door de NOS. Een mooie oplossing van de Eindhovenaren.

Niet geheel toevallig is om 12.30 uur op diezelfde vierde mei nog een herdenking van de Nederlandse sportwereld. Die is bij het Olympisch Stadion, waar onder meer Erica Terpstra en Jan Derksen - wereldkampioen baanrennen in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw – aanwezig zijn.