De duizenden agenten die nu nog in Rome zijn, kunnen ze volgende week goed gebruiken in Turijn. Een onbekend aantal supporters van Juventus wil wraak nemen op aanhangers van Liverpool. Wraak vanwege het Heizeldrama van 1985.

Afgelopen dinsdag werd in Liverpool stil gestaan bij de 39 doden, die bijna twintig jaar geleden vielen tijdens de Europa Cup 1 finale tussen Juventus en Liverpool. Voor de eerste keer sinds die rampdag stonden deze twee teams weer tegenover elkaar. Het leek in eerste instantie een indrukwekkende herdenking, maar dat gold niet voor iedereen, die daarbij aanwezig was. Sommige Juve-supporters draaiden zich met hun rug naar de plechtigheid toe en staken hun middelvinger op.

Op internet zouden nu oproepen worden gedaan door Italiaanse supporters om op 13 april de 4.000 Engelse voetballiefhebbers goed te grazen te nemen. Dan is de return van afgelopen week. “Het is tijd voor wraak”, zou in zo’n internetbericht hebben gestaan.

Een columnist boog zich deze week over het probleem. ‘Waarom hebben de twee clubs of de UEFA er niet voor gekozen om geen supporters toe te laten van de bezoekende club?’ Want, zo vindt hij, in Liverpool is wel duidelijk geworden dat in ieder geval aan Italiaanse kant de wonden nog lang niet zijn geheeld. Maar dat kun nu niet meer worden gewijzigd.

Zowel politie als de UEFA zeggen er alles aan te doen om te voorkomen dat er geweld uitbreekt.