Iemand die graag een stadion wil hebben, maar liever niet in Arnhem, moet eens naar Athene. Daar wordt een aantal voormalige olympische locaties door de regering verhuurd in de hoop wat van de vele centen terug te verdienen. U kunt de stadions trouwens niet kopen, alleen huren.

Het is een week geweest waarin opeens overal sportaccommodaties in de etalage werden gezet. Voor minimaal 24 miljoen euro het Gelredome in Arnhem. En nu dus ook in Athene, waar ze niet precies weten wat ze nu met al die stadions moeten.

Want een Griek heeft minder met hockey dan met het Turkse elftal. En toch zit hij nu met een olympisch hockeycentrum. En taekwondo is ook al zoiets waar ze weinig raad mee weten in Athene. Dus wat moet je met die rommel?

Verhuren, heeft de Griekse regering besloten. Om er andere leuke dingen mee te doen, zoals het bouwen van een hotel. Markopoulo bijvoorbeeld ligt vlakbij het vliegveld en daarom is het niet vreemd dat daar binnenkort helikopters kunnen landen en vertrekken.

De verdere details over wat de Grieken met die locaties gaan doen volgen nog. En dat zou tijd worden ook, bijna een jaar nadat die Spelen zijn afgelopen.