Ruim zes ton voor Ajax-voorzitter

Het inkomen van de algemeen driecteur van Ajax, Arie van Eijden, is in twee jaar bijna verdubbeld. In 2002 was het 361.000 euro en vorig jaar 633.000. Dat meldt Bestuursvoorzitter.nl. Hierop staat wat een topman bij een beursgenoteerd bedrijf verdient. Vergeleken bij Reed Elsevier verdient de Ajax-man een scheet.

De dikke zes ton van Van Eijden is verdeeld in verschillende componenten als vast, variabel, pensioen en aandelen. 269.000 euro is zijn vaste salaris, 37.000 variabel en de rest is pensioen.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf Ajax relatief beter gescoord dan gemiddeld. Het rendement is aanzienlijk hoger dan wat de AEX gemiddeld doet. Toch is de loonstijging iets wat Ajax-fans niet ontgaat. Die kijken namelijk meer naar voetbal dan de prestaties op de beurs.

Van Eijden is in ieder geval niet populair na alles wat er bij Ajax is gebeurd de laatste tijd. Dat wordt dus weer een hoop discussie en wie weet spandoeken met vriendelijke teksten over wat een topman bij Ajax verdient.

Update: In het Algemeen Dagblad (reg.) van vrijdag ontkent Ajax dat er sprake is van een enorme groei van het inkomen van de baas. Voorzitter John Jaakke: “Deze inkomensstijging is niet structureel en bestaat voor een aanzienlijk deel uit hogere pensioengelden die voortkomen uit de salarisverhoging.''

Tip de redactie