De tussenstand

Er kan nu al een kleine maand worden geboden op oude sportattributen, die via een internetveiling te koop worden aangeboden. Eigenlijk zou die vandaag, dinsdag 29 maart, worden gesloten, maar door wat gedonder is dat uitgesteld tot 12 april. Er is nu voor ruim 6.500 euro geboden.

Met een enorme knal werd een week of drie de veiling geopend door het NOC*NSF. Uit het oude sportmuseum in Lelystad werden objecten verzameld, die wegens ruimtegebrek niet mee kunnen naar het nieuwe filiaal in Amsterdam. Alleen wisten de meeste eigenaren niets tot weinig over de publieke verkoop van hun eigendommen, waardoor een aantal dingen van de veiling werd weggehaald en teruggegeven.

Annie Borckink bijvoorbeeld vond haar schaatsen terug op de veiling, waarmee ze in 1980 goud won op de Olympische Spelen. Tenminste, zo werden ze gepresenteerd, maar na een inspectie van haar zolder bleken die schaatsen al die jaren daar te hebben gelegen. Waarop dit paar werd teruggetrokken, want die hadden dus niets met de Spelen te maken.

Er zijn nog bijna honderd objecten over, die in totaal iets meer dan 6.500 euro zouden opleveren als nu de veiling was gesloten. Gemiddeld is dat iets minder dan zeventig euro per object. Maar goed, er kan dus nog tot 12 april worden geboden.

Tip de redactie