Twee branden woensdagochtend op Feyenoord-terrein Varkenoord en bij FC Boszoom vielen precies samen met de achtste sterfdag van Ajax-supporter Carlo Picornie. Feyenoord- supporters leggen een verband hiertussen. De foto is gemaakt door één van hen.

Op 23 maart 1997 woedde een veldslag in Beverijk tussen aanhangers van Ajax en Feyenoord. Daarbij kwam Carlo Picornie om het leven. Een aantal Ajax-sites ging woensdag daarom op ’zwart’.

Opvallend is dat op die achtste sterfdag binnen een paar uur twee branden uitbraken in Rotterdam: bij FC Boszoom en op Varkenoord. Bij Boszoom voetballen veel Feyenoord-supporters. Donderdag bleek de schade aanzienlijk, net als op Varkenoord.

‘Toeval bestaat niet’, staat op Lunatic News, een site van Feyenoord-supporters. Voorzitter Ton Stroobrand van de officiële supportersvereniging wordt hier geciteerd: ,,Als dat allemaal op 23 maart gebeurt, is één en één al gauw twee.''

Meteen is er een discussie uitgebroken op een Feyenoord-forum. Ook bij Ajax-supporters is het inmiddels een onderwerp.

De politie van Rotterdam wil nog geen verband leggen tussen Picornie en de twee branden, maar sluit brandstichting niet uit. Op 17 april is Feyenoord-Ajax. Het Rotterdams Dagblad citeert een fan uit Rotterdam: ,,De spanning zal hier wel door toenemen, maar ik hoop dat er geen grotere conflicten uit voortvloeien.''