Sportverzamelaars opgelet! Je kunt vanaf nu bieden op oude sportattributen. Een roeiboot, die op de Spelen van 1968 naar goud snelde. Of bekers, prijzenkasten en vaandels. Van de opbrengst wordt in Amsterdam een nieuw sportmuseum gebouwd.

Het Sportmuseum in Lelystad is al een tijd gesloten. Maar in het Olympisch Stadion in Amsterdam is de verbouwing begonnen voor een nieuw onderkomen. Volgens het NOC*NSF wordt dit in september dit jaar geopend. Dat is dan nieuw, want oorspronkelijk was juli de streefdatum.

De afgelopen maanden is bekeken wat er allemaal stond in het oude Sportmuseum. Wat is de moeite waard om te bewaren en wat niet? Wat weg kan, maar wel waardevol genoeg is om er aandacht aan te schenken, wordt nu dus geveild op internet. Op 29 maart moet iedereen een bod hebben gedaan en krijgt diegene die er het meest voor overhad het begeerde object.

En het is mooi spul! De schaats bijvoorbeeld, waarop Annie Borckink in 1980 een gouden olympische medaille won. Of het wedstrijdzeil van de surfplank waarop Stephan van den Berg in 1984 olympisch kampioen werd. Wat wil je nog meer?

Ik heb al op enkele dingen geboden.