In het leven van Rinus Michels speelden de dagen van 8 tot en met 12 juni een belangrijke rol. Of hij debuteerde ergens, of hij ging juist weg, of hij kreeg een nieuw baantje. Puur toeval, maar het is wel zo.

Op 9 juni 1946 debuteerde Michels in het eerste van Ajax in een kampioenswedstrijd tegen ADO. Wegens een spitsenprobleem bracht trainer Jack Reynolds de 18-jarige Michels in het veld. Het was een prettig debuut: in de met 8-3 gewonnen wedstrijd scoorde hij vijfmaal. ADO was overigens niet zo scherp die dag, omdat die week hun aanvoerder was overleden.

Precies twee jaar min één dag later, 8 juni 1950, was Michels’ start van zijn internationale voetbalcarrière, als speler in dit geval. Samen met mede-debutant Gerben Hofma van Heerenveen verloor hij met 4-1 van Zweden.

Wederom exact 21 jaar daarna, 8 juni 1971, kondigde Michels zijn afscheid aan als Ajax-trainer om te verhuizen naar Barcelona. Twee dagen eerder had de trainer doelman Heinz Stuy in de punt van de aanval gezet tegen Go Ahead, omdat hij in de Europacupfinale zijn goal schoon had gehouden. Slecht plan, want door een onbesuisde aktie ontwrichte Stuy de knie van collega-aanvaller Wim Suurbier, die daarna vier maanden was uitgeschakeld.

Terug naar Michels: op 11 juni 1974 werd hij aangesteld als supervisor van het Nederlands Elftal voor het WK in West-Duitsland en de drie voorafgaande oefenwedstrijden.

En, tot slot, op 12 juni 1988 speelde het Oranje van Michels zijn eerste wedstrijd op het EK in West-Duitsland tegen de Sowjet-Unie. Die werd dan wel met 1-0 verloren, maar uiteindelijk werd daar de basis gelegd van het grootste succes van Oranje tot nu toe.

Zijn geboorte- en sterfdag vallen echter buiten die dagen. Hij werd geboren op 9 februari 1928. En 3 maart 2005 werd dus de dag van zijn overlijden.