Tien opgeblazen olympische ringen zweven sinds dinsdagavond boven Parijs. Op een hoogte van 65 meter wordt iedereen in die stad er dagelijks aan herinnerd dat daar in 2012 misschien de Olympische Spelen worden gehouden. Het Nederlandse bedrijf Airprob heeft die ringen gemaakt.

De objecten van tien bij twee meter groot zijn zowel ’s nachts als overdag tot een afstand van tien kilometer te zien. Ze markeren de plek, waar het olympisch dorp moet komen indien Parijs op 6 juli a.s. de Spelen krijgt toegewezen. Dan moet het nog wel de concurrentiestrijd winnen van New York, Moskou, Londen en Madrid.

Zoals gezegd zijn de ringen gemaakt door Airprob. Die gasten zijn zo bezeten van lucht dat ze nu zelfs hun bedrijfspand willen opblazen – en dan niet met explosieven, maar met lucht. ,,Het ontwerp is klaar,” zei directeur Broekman tegen het ANP, “maar het wachten is nog op vergunningen van de gemeente Nijmegen. Zowel de kantoren als de productiehal worden opgeblazen en daarna van een harde kunststof laag voorzien, die het bouwwerk voor jaren en jaren overeind houdt.”