Een spandoek woensdagavond in het Ajax-stadion zorgt voor commotie bij supporters. Bonaventure Kalou van het bezoekende Auxerre, tevens oud-Feyenoorder, zou in een bananenboom moeten gaan zitten. Het haalde de internationale pers en zorgt nu voor veel discussie onder Ajax-supporters. De foto is van dit forum afkomstig.

Het spandoek zou er maar heel even hebben gehangen. Toch is een groot aantal bezoekers van de discussiefora not amused over wat ze hebben gezien. ‘Het is gewoon triest dat je zoiets doet. Zulk gedrag hoort niet bij Ajax.’

Sommige bezoekers vinden dat er te veel aandacht wordt gegeven aan dit incident. ‘Het gaat hier om een klein doekje en iedereen valt van zijn krukje af.’ U kunt met behulp van de foto zelf bepalen hoe klein dat doek was.

Het heeft er enkele minuten gehangen en daarom zouden niet veel mensen het hebben gezien. Er stond een terechte opmerking op het discussieforum: ‘Wat je ergens anders doet moet je zelf weten, maar dat groepje zet 50.000 andere nu weer te kijk. Want het Ajaxpubliek wordt hier weer op aangekeken. Iedereen wordt over 1 kam gehaald.’

Vooral het Franse persbureau AFP heeft dit bericht naar buiten gebracht. Op een of andere manier bestaat momenteel in Frankrijk veel belangstelling voor Ajax sinds het bericht dat deze club zich minder joods zou moeten profileren. Twee journalisten van Franse kwaliteitskranten reisden naar Nederland om hierover te schrijven. Dan zullen ze dit spandoek ook wel meenemen.

Zou er nou een officiële commissie worden benoemd, die zegt wat er op spandoeken mag staan?