Londen heeft Mick Jagger zo ver gekregen mee te helpen aan het binnenhalen van de Olympische Spelen van 2012. Dat meldt Around The Rings, een site met olympisch nieuws. De Engelse hoofdstad heeft alle hulp nodig, omdat de kansen niet zo groot worden geacht.

Het Internationaal Olympisch Comité is begonnen aan een rondreis langs de vijf steden, die nog in de race zijn. Vorige week werd Madrid bezocht en op 16 februari is Londen aan de beurt. Met de zanger van de Rolling Stones hoopt de stad een nieuwe troef in handen te hebben.

Enkele weken geleden werd al bekend dat Jagger was benaderd, net als Elton John en prins William.

Londen bereidt zich nu voor op het IOC-bezoek en heeft daarbij het geluk dat het in de vakantie plaatsvindt. Deze stad heeft namelijk een slechte naam als het gaat om verkeerschaos en door de relatieve rust valt het IOC dit misschien niet op. Maar goed, Athene heeft de Spelen van vorig jaar gehad en die stad heeft wat dat betreft een nog veel slechtere naam.

Londen wordt dus gezien als een stad met een kleine kans van slagen. Het is er ook nog eens duur en de infrastructuur laat te wensen over. En hopelijk voor deze stad gebeurt er niet hetzelfde als vorige week in Madrid, toen net na het IOC-bezoek een bom ontplofte. Als de IRA daar opeens zin in krijgt, kunnen de gevolgen groot zijn. Maar van terrorisme hebben Moskou, New York, Madrid en Londen de laatste jaren allemaal veel last gehad.

Het laatste nieuws rond de kandidatuur van Londen wordt goed bijgehouden door de BBC.