Het zal inmiddels bekend zijn dat voetbalclub ADO deze week precies honderd jaar oud is. Ook het Haags Gemeentearchief viert dit mee. Het heeft namelijk materiaal te pakken gekregen van oud-speler Bernard Philipsen. De instelling heeft verder documenten van de Richard Krajicek Foundation bemachtigd.

Den Haag zal het weten dat ADO een eeuw oud is. Een tentoonstelling in het stadhuis, een gezellig samenzijn maandagavond met veel (oud-)leden en een speciale dvd over de geschiedenis van de club. Plus voor de historici onder ons de aanwinst van historisch materiaal van deze vereniging.

Het zijn privé-stukken van Bernard Philipsen. Hij speelde in jaren twintig in het eerste. Nadat een blessure hem in 1928 dwong te stoppen, stapte hij in het ADO-bestuur. In 1955 bemoeide hij zich intensief met het toenmalige jubileum - dus toen ADO vijftig jaar oud was. In deze verzameling zitten vooral foto's uit de jaren twintig. Iedereen die wil kan zonder beperkingen deze stukken bekijken.

Tot slot verheugt het het Archief om ons mede te delen dat verder de spullen van de Richard Krajicek Foundation zijn opgeborgen. Ook deze zijn openbaar.