Sportliefhebbers gaan komend jaar veel horen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Verwacht wordt dat hij in het komende jaar de machtigste man van de olympische beweging zal zijn. In januari 2006 zijn de Olympische Winterspelen in zijn land, in Turijn.

De site Around The Rings - gespecialiseerd in de olympische beweging – publiceert jaarlijks een Top 25 van Meest Invloedrijke Olympiërs voor het nieuwe jaar. Specialisten van verschillende aard bepalen wie de machtigste persoon zal worden in en rond het Internationaal Olympisch Comité. Het gaat dan om journalisten, lobbyisten en vele anderen die in de buurt van het IOC rondhangen.

De invloed van IOC-voorzitter Jacques Rogge zal komend jaar iets afnemen, voorspellen deze mensen. De Belg staat derde op de Top 25. Hoogste Nederlander is Hein Verbruggen, voorzitter van wielerfederatie UCI en voorzitter van een IOC-commissie voor de Zomerspelen van 2008 in Beijing. Hij staat op de twaalfde plaats. Hoe dichterbij 2008 komt, hoe hoger de Nederlander op deze lijst zal staan. Tenminste, als hij zijn werk als voorzitter van die commissie goed doet.

De opmerkelijke opmars van Berlusconi zet zijn ontslag bij AC Milan in ander daglicht. Het klopt dat wetgeving hem dwong uit de voetbalwereld te stappen, maar hij krijgt er onmiddellijk een leuk speeltje voor terug. Berlusconi is dus nog bij lange na niet verdwenen uit de internationale sportwereld.