Een zangeres is veroordeeld omdat ze tijdens een voetbalwedstrijd even de tekst van het Mexicaanse volkslied was vergeten. En een Franse voetballer moet 50.000 euro betalen, omdat hij een verkeerd shirt droeg. Kortom: kort en belachelijk nieuws.

Het kan een idee zijn voor de Nederlandse Oranjeverenigingen, die vorige maand klaagden over de voetballers van Oranje, die het volkslied niet kennen. Pak het aan zoals in Mexico, waar Guadalupe Madrigal een boete van $40 is opgelegd. Op 30 oktober zou ze voor aanvang van een voetbalwedstrijd het Mexicaanse volkslied zingen. Maar ze beging een strafbaar feit, omdat ze door de zenuwen wat van de tekst was vergeten. Kauwt een international tijdens het Wilhelmus? Boete!

De Franse international Robert Pires komt niet weg met zo’n kleine boete na het enorme vergrijp dat hij heeft gepleegd. Hij heeft namelijk een interview gegeven terwijl hij kleren van Puma droeg, en niet van Adidas. De laatste is de officiële sponsor van het Franse team. Pires heeft inmiddels schuld bekend en toonde zich bereid een boete te betalen voor zijn misdaad. Het zou gaan om een bedrag van 50.000 euro.

Vijftigduizend euro!

Inderdaad, kort en belachelijk nieuws.