De 72.000 beschikbare plaatsen voor de openingsceremonie van de Paralympics zijn allemaal vergeven. Komende vrijdag wordt het sportfestival geopend in het Olympisch Stadion. Er zijn nu in totaal 400.000 kaarten verkocht, volgens de organisatie.

Dagelijks worden er nu tussen de 15.000 en 20.000 kaarten verkocht. Alleen in de directe omgeving van Athene is het mogelijk om in de voorverkoop toegang te krijgen tot een sportevenement. Daarop is nu kritiek van een krant als 'Athens News', die in het nummer van deze week meent dat het belangstellenden veel te moeilijk wordt gemaakt.

De toorts met het Paralympische Vuur was dinsdagochtend in het dorp Marathon. Dat het ontsteken vorige week trouwens plaatsvond op de Oude Agora bij Thiseio in het centrum van Athene had te maken met Tempel van Hephaestus aldaar. Daar werd de Griekse god van de smeedkunst (in het Romeins 'Vulcanus' vereerd, die mank werd geboren. Het was de enige god met een lichamelijke afwijking. Niet met een verstandelijke trouwens, want daar hadden die oude goden eigenlijk allemaal last van. Maar goed, dat was dus de reden om juist daar het vuur te ontsteken voor de sporters met een handicap.