Het is niet dat ik de goden wil verzoeken, maar op de Paralympisch is naar mijn weten nog nooit een dopinggeval geweest. Er zou slechts één geval bekend zijn van iemand die het probeerde, maar zich niet kwalificeerde.

Ook in deze sporttak worden steeds hogere eisen gesteld. De techniek ontwikkelt zich snel om de gehandicapte sporters bij te staan. Waar techniek opduikt, worden zowel goede als slechte dingen gedaan. Dus is het niet vreemd om dan ook aan doping te denken. Maar voor zover we weten is er nog nooit een laboratorium opgerold, die zowel pillen leverde aan olympische sporters als aan de Paralympics. Wie is er niet geïnteresseerd? De sporters of de makers? Of weten we het nog niet?

Nu ik er wat langer over nadenk, wordt het steeds interessanter. Bestaat er eigenlijk wel een dopinglijst voor de Paralympics? Die kan toch niet hetzelfde zijn als die van de Olympische Spelen, want misschien zitten er wel medicijnen tussen, die voor gehandicapte sporters heel normaal zijn. Misschien zeg ik, want ik weet het echt niet.

En moeten de winnaars van paralympisch goud zich net als hun olympische collega's laten testen? Stel je eens voor dat er een gehandicapte variant van Kenteris bestaat, die bij elke onverwachte controle op een trainingsplek als een idioot in zijn rolstoel klimt en van het balkon springt.

Ik hoop niet dat er op deze Paralympics doping wordt aangetroffen. Het zou toch opeens een heel ander gevoel geven.