Het televisieprogramma 6-Pack is tevreden. Zondagavond haalden deze tv-makers eerst grappen uit tijdens de persconferentie van DJ Tiësto en niet veel later vielen ze de studio van Mart Smeets binnen. 6-Pack vindt zichzelf nu stoer, maar is dat niet. En de beveiliging van het Holland Heineken House blijkt een zooitje. Maar goed dat ze geen stadions hoeven te bewaken.

-Pack was heel slim om in het Holland Heineken House - met de studio waarin Smeets zit - zijn grappen uit te halen. Alle journalisten zijn in de buurt, die over de stunt bij Smeets schrijven en praten. Wat een media-rebellen! Wat zijn ze stoer! Maar als sponsor Heineken ze verbiedt een stout onderwerp uit te zenden, luistert 6-Pack. Anders krijgen ze namelijk geen geld meer. Rebel? Stoer? Meelopend voornaamwoord!

Hoe lang precies het is geleden, weet ik niet meer, maar 6-Pack had een jaar of wat geleden een item gemaakt over hoe je een fiets kunt stelen in Amsterdam. Meer om te waarschuwen en te voorkomen, maar Heineken pikte dat niet en verbood deze uitzending. Omdat dit bedrijf geld stopt in 6-Pack heeft het blijkbaar iets te zeggen over de redactionele inhoud.

In de gewraakte reportage werd informatie gegeven over hoe iemand de wet kan overtreden en de biergigant vond het niet zo verstandig zijn naam daaraan te verbinden. Als 6-Pack nu echt zo stoer was als het zich voordoet had het de middelvinger opgestoken naar Heineken en het onderwerp gewoon uitgezonden.

Beveiliging

De bewakers waren woedend nadat de 6-Packers de studio van Smeets hadden verlaten. Maar hoe was het mogelijk geweest dat die lui overal doorheen waren geglipt? Wat doen die brede types met draadjes in hun oor eigenlijk voor hun geld? Ik was zondag ook al zonder controle in het Heinken Huis gekomen, omdat het wachten me te lang duurde. Niemand die het zag. Ik had een grote tas bij me en daar had zo maar een bom in kunnen zitten, in plaats van mijn computer. Boem! Weg Holland Heineken Huis. En ondertussen maar lachen om die Grieken, die een Engelse journalist met een pakje over het hoofd hadden gezien. Het is hier niets beter.

Dankzij die beveiliging hier had Mart Smeets samen met zijn gasten DJ Tiësto en Inge de Bruijn - en natuurlijk de hele crew van 6-Pack - opgeblazen kunnen worden. Door iemand met een grote tas, die net als ik langs diezelfde bewakers was gelopen, die ook 6-Pack hadden laten lopen.

Ben ik in dit Heineken Huis nog wel veilig?