Sinds een paar weken zweeft er een zeppelin boven Athene, zoals ik al eerder schreef. Het maakt het geluid van een vliegtuig dat ver weg langs komt, een zachte brom. Woensdag liep ik met mijn zus en een vriendin door het centrum en opeens waren er twee zachte brommen. We keken omhoog en opeens hingen er twee zeppelins! En dan waren er gisteren ook nog drie helikopters. Het wordt druk in het luchtruim.

Als er nog meer wordt losgelaten boven Athene hebben we binnenkort geen zon meer, maar alleen nog maar de schaduwen van zeppelins, helikopters, ballonen, spaceshuttles, vliegtuigen en weet ik wat er nog meer omhoog kan om met camera's weer naar beneden te kijken. Hang ze boven de route van de marathon, zodat de lopers in de schaduw kunnen lopen.

Ondanks dat er voor iedereen zichtbaar twee zeppelins boven de stad hingen, was het de politie ontgaan. Dat bleek toen ik in discussie raakte met wat agenten hierover in een politieauto. Waarom ik in die auto zat, is iets waarop ik binnenkort terugkom. Het is een lang verhaal…