Arabische ambassadeurs hebben de Griekse regering verzekerd dat ze niets anders willen dan Olympische Spelen zonder incidenten. Eerder zei Yasser Arafat al dat wat hem betreft de komende weken een wapenstilstand wordt afgekondigd met de Israëliërs - tevergeefs tot nu toe overigens. Volgens een opiniepeiling deze week heeft meer dan de helft van de Grieken er vertrouwen in dat er geen aanslagen zullen plaatsvinden. Dat in tegenstelling tot de Nederlanders , die van alle Europeanen er het slechtste van denken.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In mijn internetcafé trof ik een Griek aan met een duidelijke boodschap voor iedereen met slechte bedoelingen. Op zijn T-shirt stond zowel op de voor- als achterkant de duidelijke tekst: 'FUCK terrorist'. Hij hoort dus duidelijk bij die meerderheid van zijn landgenoten, die er alle vertrouwen in hebben.

Hoe komt het toch dat mijn landgenoten daarentegen zulke bibberkippen zijn, die tegenwoordig in alles wat beweegt of ketchup bij zich heeft een terrorist zien? Als twee Nederlanders erin slagen een discussie te voeren, die langer duurt dan vijftien seconden is de conclusie onvermijdelijk dat er te weinig politie op straat is - ongeacht het onderwerp. Wanneer ze dat gesprek nog eens een halve minuut volhouden, zijn ze het er over eens dat er te veel buitenlanders zijn.

Athene is bezig met de laatste voorbereidingen voor wat hopelijk Magische Spelen zullen worden. Dat begrip verzin ik niet ter plekke, maar kwam van IOC-voorzitter Jacques Rogge, die sinds kort in de stad is. En als jullie zo bang zijn in Nederland, ga je maar in de kelder zitten met je televisie. Veel plezier.